Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

Postat de Lia1 in Prajituri
11 Sep 2014 | 6777 vizualizari
Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

Parfait-Perfect! Asa il numesc. Ar fi util un aparat de facut inghetata, pentru cele mai bune rezultate. Se poate prepara cu orice fructe de padure (congelate de-acum), capsuni, etc. ...

Ingrediente

  • 2 oua proaspete medii (intregi)
  • 40 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte cald
  • 250 g mure (am amestecat mure 70% cu 30% afine, asa am avut)
  • 2 linguri suc de lamâie
  • 300 g + 50 g frisca lichida din smantana (nu vegetala)
  • 1 intaritor pentru frisca (sa fie la indemana daca nu se bate bine)
  • 50 g migdale
  • 80 g biscuiti cu unt sfaramiciosi
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata alba

Mod de preparare

1. Pregateste o tava ca de chec (cca. 11 x 25 cm, 1 1/2 litri) pe care o infoliezi la interior cu folie din plastic alimentara. Atentie! Forma daca este de dimensiuni mai mari, trebuie sa modifici cantitatile patului, altfel va fi subtire, neuniform si insuficient. Eu am suplimentat cantitatea pentru pat.

2. Pregateste doua ibrice / craticiora + ibric gros, pentru bain-marie. Cea mare o pui cu apa la fiert, cat sa cuprinda ibricul partial. 

2. In ibric, omogenizeaza usor ouale cu telul para sau la mixer si bate-le putin cu zaharul pudra si laptele cald. Pune vasul cu amestecul in bain-marie fierbinte la foc extrem de mic, pui o plita strat-intermediar daca fierbe prea tare apa, si o fierbi pentru 4-6 minute pana se leaga si devine o crema cu o consistenta de budinca, care curge, nu o budinca tare.

3. Intr-un castron mare pune apa si mai multa gheata. Scufunda vasul cu crema in apa inghetata pana se raceste complet, amestecand din cand in cand.

4. In timp ce crema este la racit, spala murele si scurge-le bine-bine de apa. 200g mure le zdrobesti cu un pasator, pui in piure sucul de lamaie si omogenizezi putin.

5. Pui piureul in crema rece si amesteci pana omogenizeaza.

6. Bate bine cu mixerul 300 g frisca din smantana, pana face motz, dar fara sa insisti mai mult pentru ca se taie. Daca nu se comporta bine, decat sa o bati prea mult, mai bine pune-i 1 intaritor. Pui crema in frisca si omogenizezi cu un tel para, cu miscari de jos in sus.

7. Invarti inghetata la masina pentru 40min si o torni in forma pregatita, o nivelezi si  acoperi. O pui in congelator. I-am pus capac din folie de aluminiu fara sa ajunga la inghetata. Daca o prepari manual, o introduci in congelator pentru 1 ora, dar atentie, nu mai poti sa o amesteci decat o data si sa o torni iar in forma retapetata cu folie din plastic, deoarece ii vei pune patul din migdale si nu mai poti umbla la ea.

8. Migdalele intregi se pun intr-o tigaie groasa fara grasime si se prajesc superficial. Le tai cu cutitul sau le macini la robot granulatie mare (sau pui in punga groasa si zdrobesti cu sucitorul). 

9. Biscuitii ii pui intr-o punga groasa de congelator cu zip, sau orice punga groasa din plastic, dar pe care sa o inchizi etans. Zdrobesti biscuitii fin, in mana sau cu sucitorul de intins foi pentru prajituri.

10. Topesti untul intr-o craticioara sau ibric larg si in el pui migdalele si biscuitii. Omogenizezi si lasi sa se raceasca.

11. Scoti tava din congelator, indepartezi capacul si apesi usor firimiturile pe inghetata. Va forma talpa tortului. Pune-i la loc capacul si daca ai preparat la masina de inghetata mai lasi 15-30 de minute, depinde cat de bine o incheaga aparatul va fi cremoasa, dar suficient de consistenta ca sa o poti taia. Daca nu ai masina de inghetata, se tine minim 6 ore in congelator, sau cel mai bine peste noapte. Inainte de servire, trebuie sa o scoti cu 20 de minute ininte din congelator pentru ca se intareste si trebuie sa o poti taia felii.

10. Pentru glazura, vei rupe ciocolata in bucati mici (eu o rad ca sa fiu mai sigura ca nu trebuie sa reincalzesc frisca). Repeti pasul 2 cu bain-marie, opresti focul si pui in apa ibricul cu 50g smantana pentru frisca, se incalzeste rapid pt ca este putina. Pune ciocolata rasa in ea ca sa sa se topeasca. Omogenizezi. O lasi sa se raceasca, dar nu sa se intareasca de tot petru ca trebuie sa curga gros pentru glazurare. Poti sa o pui in frigider amestecand des pana la consistenta sa fie groasa dar sa si curga.

Rastoarna parfait-ul intr-o tava/platou pe masura. In partea de sus torni de-a lungul ei toppingul din ciocolata. Glazura mai bine o prepari cu o jumatate de ora inainte de servire, se va intari suficient de la racoarea inghetatei.

Distribuie deasupra fructele de padure ramase si serveste musafirilor imediat.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)

Postat de Ina75

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)

Radem feliile de dovleac. Incalzim cuptorul.Pregatim aragazul si o cratita mica in care punem vinul, 2 linguri de zahar, un varf de lingura de scortisoara si miezul de nuca, amestecam si lasam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si piersici

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mascarpone si piersici

Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2014, 09:01
Mvaaaaiiiiiiii! Se poate asa cevaaaaaaaaaaaaa?
la 11.09.2014, 09:10
de revista
la 11.09.2014, 09:17
Cat de bine arata!!
la 11.09.2014, 09:17
la 11.09.2014, 09:28
Parfait-Perfect zic si eu!!! E absolut minunat!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking