Yogurt cake

Postat de privatelaura in Torturi
12 Aug 2012 | 8684 vizualizari
Yogurt cake

Dupa cum spuneam si pe blogul meu, daca exista cheese cake, facut, teoretic, din branza sau din crema de branza, pe acest desert l-am botezat, yogurt cake, pentru ca l-am facut din iaurt :)) O deliciosenie, pe cuvantul meu :P

Ingrediente

  • 900 gr iaurt natur
  • 150 gr zahar pudra
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • 600 gr zmeura proaspata
  • 400 gr biscuiti cu cacao
  • 250 gr unt nesarat
  • 1 pachet biscuiti Oreo
  • o mana fulgi migdale
  • 1 canita sirop mure
  • 50 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs.

Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare.  Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine.

Intr-o forma de copt, intindem pasta de biscuiti si o uniformizam, presand cu o lingura de lemn.

Iaurtul il mixam cu zaharul, adaugam gelatina si la sfarsit adaugam zmeurica si amestecam de vreo doua - trei ori cu lingura cat sa se distribuie uniform in tot iaurtul.

Aceasta compozitie se toarna peste pasta de biscuiti, deasupra presaram niste fulgi de migdale si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Scoatem de la frigider, desfacem biscuitii Oreo si asezam cate un biscuit cu crema, apoi unul simplu si tot asa pana terminam de ornat in intregime, apoi turnam putin sirop sau sos de mure deasupra.

Radem ciocolata si dam iar la rece pentru o ora.

Este un desert extra-fin, foarte delicat si foarte racoros. Biscuitii de deasupra se vor inmuia in sosul de mure si vor deveni foarte cremosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Yogurt cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Timea

Postat de timea

Desert tort Timea

Blat:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu laptele si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu zmeura

Postat de Irina

Tort de ciocolata cu zmeura

Blatul: Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot. Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 12.08.2012, 16:45
laura pentru prajiturica asta aduc avatarul cu mine!da-mi adresa
la 12.08.2012, 16:47
)) daca insisti tu sa facem schimb de deliciosenii
la 12.08.2012, 16:56
dau si adresa mea?
la 12.08.2012, 17:14
Inaaa cum va distrati? e buna vremea?
la 12.08.2012, 17:38
Arata......miam......deliciofructos.....! Minunat.....! :0

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking