Lemon Blueberry Cake

Postat de Poliana in Torturi
21 Aug 2012 | 7527 vizualizari
Lemon Blueberry Cake

Azi v-am adus tort!!! Sunt eu mare amatoare de ciocolata, si dulcele nu prea pot sa-l ridic la rang suprem decat daca are ciocolata (hai ca as mai putea-o inlocui si cu branza, ca sa nu fiu asa stricta) daaaar, acest tort nu are pic de ciocolata, si totusi m-a fermecat si cucerit forever!! Da, are branza e drept, dar mai are afine, dupa care sunt topita mai nou, si lemon curd!!! Dada, lemon curdul pe care l-am folosit si la inghetata si despre care v-am zis eu ca nu l-am folosit tot, si ca mai urmeaza ceva dulce si extrem de bun cu el.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 2 cani + 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana zahar
  • 3 cani afine proaspete + 1 lingura faina
  • 1/2 cana iaurt
  • 1/2 cana lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200 gr unt
  • 4 oua mari
  • Umplutura:
  • 100 gr lemon curd
  • Decor:
  • 400 gr branza philadelphia
  • 150 gr unt 80% grasime
  • 300 gr zahar pudra
  • 100 gr lemon curd

Mod de preparare

Daca nu aveti lemon curd ramas (sau facut asa din intamplare :P) reteta o puteti lua de aici. Nu este foarte complicat de facut, chiar destul de usor as putea zice, trebuie sa fim atenti la cantitati si la pasii de executie iar rezultatul va fi mai mult decat multumitor!

Pentru blat e bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un vas mare cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, lasam deoparte. In alt vas amestecam iaurtul, laptele si esenta de vanilie.

Afinele le spalam bine, le scurgem de apa, apoi le amestecam cu doua linguri de faina si le lasam la odihna. Untul moale il mixam cu zaharul pana acesta din urma e bine incorporat (cca 10 minute), adaugam cate un ou pe rand si mixam bine dupa fiecare. In compozitia de unt si oua adaugam jumatate din cantitatea de faina, apoi cea de lapte, si terminam cu faina. Dupa fiecare adaugare incercam sa incorporam cat mai bine ingredientele. La sfarsit adaugam si afinele.

Cuptorul il incingem la 180 de grade. Pregatim o tava de dimensiuni 25/35 cu hartie de copt. Turnam compozitia pentru blat in tava si o lasam la copt pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 25 de minute, daca iese curata oprim focul, altfel il mai lasam cateva minute. Cand e gata blatul il scoatem din cuptor si-l lasam la racit. Intre timp putem sa trecem la crema pentru decor.

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra timp de cateva minute, se adauga crema de branza treptat si mixam  pana obtinem o crema fina si pufoasa. La sfarsit incorporam usor lemon curdul cu miscari de jos in sus. Lasam crema la rece pana cand este suficient de intarita pentru ornare, sa nu cumva sa o gustati inainte pentru ca s-ar putea sa ramaneti fara crema (la cat e de buna)!!!

Suntem aproape de final cu tortul, mai avem ornarea...aici fiecare dupa inspiratie :D Eu am taiat blatul in 3, am pus un blat pe un platou dreptunghiular, apoi 1/3 din lemon curd-ul pus deoparte pentru crema, alt blat si tot asa pana la final - noroc ca sunt doar 3 bucati de blat!!
Acoperim tortul cu crema facuta pentru ornat, il imbracam intr-un strat generos, ornam cu afine si-l dam la rece...putin, asa cat ne tine pofta departe de el.

Combinatia branza, afine si lemon curd a fost divina, chiar si pe cei carora nu le place lamaia in deserturi i-a cucerit. Dulce, acrisor si aromat sunt cuvintele care-l descriu foarte bine, dar gata cu laudele :P, va las sa-l admirati si 'degustati'.

Reteta de blat e adaptata de pe : Sweetapolita 

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Blueberry Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (79)
Retete similare

Tort Feerie de An Nou

Postat de Ina

Tort Feerie de An Nou

Pentru inceput pregatim piersicile aromate: Scurgem siropul de la doua borcane de compot de piersici , iar fructele le tocam cubulete.  Punem cubuletele de piersici intr-o cratita si...

Citeste continuarea

Desert tort Maresal Joffre

Postat de MotanLaOale

Desert tort Maresal Joffre

Blat:  Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.08.2012, 08:25
am venit cu cafeaua, primesc?
la 21.08.2012, 08:28
ai venit cu bestialitatea asta, cu deliciosenia asta delicios de delicioasa vreau si euuuu (BTW azi fac si eu lemon curd ) nota 40 pentru aceasta dementialitate dementiala
la 21.08.2012, 08:29
valeu cum arata!!!!
la 21.08.2012, 08:30
Laura
la 21.08.2012, 08:31
Merisor...nu m-am putut abtine ca am admirat si "acasa" la Paula, stiam ce bestialitate e

Vezi toate comentariile (79)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking