Heavenly Cake

Postat de rhapsody in Torturi
25 Sep 2012 | 3533 vizualizari
Heavenly Cake

Ingrediente

  • >pentru blat:
  • - 13 albusuri
  • - 170 g zahar tos
  • - 125 g zahar pudra
  • - 130 g faina
  • - 30 g amidon
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • > pentru crema:
  • - 800 ml lapte
  • - 3 linguri zahar
  • - 5 linguri amidon
  • - 4 albusuri
  • - 100 g zahar tos
  • - o lgt zeama de lamaie
  • - 1 praf de sare
  • - o cana de iaurt 2 % grasime
  • - 2 pliculete gelatina
  • - 1 lgt esenta de vanilie
  • > Pentru decor
  • - 2 portocale
  • - 2 capsune (nu sunt obligatorii)
  • - 150 g zahar
  • - 200 ml apa

Mod de preparare

I. Blatul

1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce s-a format spuma adaugam si zeama de lamaie si batem in continuare.

2. Adaugam in albusuri zaharul tos => cate o lingura. Dupa fiecare lingura de zahar adaugata batem bine, pana se dizolva zaharul.

3. Cerneti intr-un vas zaharul pudra cu faina si amidonul.

4. Adaugati putin cate putin din amestecul de zahar, faina si amidon in albusurile batute si amestecati cu o spatula de sus in jos.

5. Dupa ce ati omogenizat compozitia puneti-o intr-o tava cu diametrul de 28 cm (puteti pune si in tavi cu diametrul mai mic) tapetata cu hartie de copt.

6. Dati la cuptorul preincalzit la foc potrivit (180°C)  pana cand se rumeneste (la cuptorul meu a durat ~ 45 min).

II.1. Crema de lapte

1. Puneti la fiert 600 ml de lapte cu cele 3 linguri de zahar.

2. Puneti amidonul in restul de lapte rece si amestecati  .

3. Cand laptele da in fiert, luati oala de pe foc. Adaugati amidonul amestecat cu laptele rece in aceasta si invartiti energic cu telul.

4. Puneti cratita pe foc si mai lasati 5-6 min, timp in care amestecati.

II.2. Crema de albusuri

1. Bateti albusurile spuma cu praful de sare si zeama de lamaie.

2. Adaugati zaharul putin cate putin si bateti in continuare.

Crema de lapte se incorporeaza (cat este inca fierbinte) in crema de albusuri. Se adauga plicurile de gelatina preparata conform instructiunilor, iaurtul, esenta de vanilie si se amesteca bine.

III. Decorul

1. Intr-un  vas pregatiti un sirop din 200 ml de apa si 150 g zahar pe care il puneti la fiert.

2. Intr-un alt vas puneti 400 ml de apa la fiert.

3. Spalati portocalele bine si taiati-le felii subtiri (sa aveti un cutit care taie bine ... ale mele au iesit cam groase :|) 

4. Puneti feliile de portocale in apa clocotita timp de 2 minute.

5. Mutati feliile de portocala in vasul cu siropul fierbinte. Lasati pe foc inca 4 minute.

6. Scoateti feliile de portocala pe o farfurie si lasati-le la racit.

Asamblare:

1. Acoperiti o forma cu fundul detasabil cu folie stretch.

2. Puneti portocalele si capsunele feliate (arata mai bine daca alegeti doar o varianta ... ori capsune, ori portocale... eu le-am pus pe amandoua la insistentele fetitei mele)

3. Turnati incet crema peste ele.

4. Puneti deasupra blatul racit si acoperiti cu folie stretch.

5. Dati la frigider minim 6 ore. .. :D La mine a stat 3 zile :)) ca am fost plecata de acasa :)

6. Scoateti inelul de la forma detasabila si folia de deasupra. Puneti o farfurie pe blat, rasturnati prajitura si scoateti fundul tavii si restul de folie.           

Daca ti-a placut reteta noastra "Heavenly Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Postat de simona72

Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2012, 09:32
direct in paradis mergem cu bunaciunea asta
la 25.09.2012, 09:37
deosebita, fina, eleganta, minunata
la 25.09.2012, 09:37
ce bunatate si ce bine arata
la 25.09.2012, 09:44
Bun bun
la 25.09.2012, 10:07
frumos

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking