Parfe de ananas

Postat de leoflori in Torturi
4 Iul 2009 | 26341 vizualizari
Parfe de ananas

Ingrediente

  •  500 gr. mascarpone
  • 200 ml. smantana pt. frisca
  • 1 lingura esenta rom
  • 20 gr. gelatina granule (2 pliculete)
  • 8 gr. gelatina Tort gelee transparenta pt.ornat
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2 conserve ananas rondele
  • 1 pachet piscoturi

Mod de preparare

Cele 2 pliculete de gelatina (20 gr.) se pun la inmuiat in apa rece pt.10 minute. Apoi se incalzeste usor la bain-marie (atentie! nu se fierbe) cat sa se dizolve.

Batem frisca (foto 1), adaugam mascarpone(foto 2), adaugam zaharul(foto 3), adaugam esenta rom(foto 4) si mixam pana devine o crema fina.
Punem ananasul din conserva la scurs. Pastram cateva rondele pt. ornat. Restul il taiem cubulete si il mai scurgem iar.
Adaugam cubuletele de ananas in crema de mascarpone, amestecam bine si punem si gelatina dizolvata.
Sa nu fie gelatina prea calda pt. ca se branzeste crema.
Amestecam bine de tot si turnam intr-o forma de tort (22 cm).
Eu am pus si piscoturi pe margine , apoi am turnat peste ele cioco amaruie topita.
Se da la rece cca 30 minute apoi se orneaza cu ananasul rondele (sau portocala ,kiwi) ; se prepara gelatina transparenta cfm instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe.
Se da la rece 4-5 ore.
Reteta este f. simpla si rapida ( mai putin partea cu statul la frigider!)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de ananas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Postat de simona72

Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Pentru blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase. Se toarna in fir subtire uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele si se amesteca usor su un tel tip para. Se mai...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2009, 11:16
la 04.07.2009, 14:42
la 04.07.2009, 16:43
va pup si va ofer cu drag cate o felie
la 05.07.2009, 22:19
Foarte bine arata!
la 05.07.2009, 22:27
multumesc, Irina! virtual, mai este o portie si pt.tine.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking