Pariziene cu Mere si Gem de Prune

Postat de Valyvalentyna in Dulciuri
28 Ian 2015 | 2473 vizualizari
Pariziene cu Mere si Gem de Prune

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 cubulet drojdie
  • putina sare
  • gem si mere pt. umplutura+ 2 oua pt. uns.

Mod de preparare

Punem faina intr un castron si facem un cuib in mijloc in care punem sarea, zaharul si drojdia, peste care am pus si laptele cald, am facut o maia pe care am lasat-o 10 min sa creasca. Apoi am topit untul in care am adaugat zaharul vanilat ,3 galbenusuri si razatura de la portocala si turnam peste faina.

Framintam bine un aluat care sa se poata intinde bine, lasam la crescut timp de 1 ora. Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare si pe care le calim cu putin zahar si lasam sa se raceasca.

Dupa ce aluatul a crescut luam jumatate din coca si intindem o foaie din care taiem patratele  de 10 cm pe care o taiem intr-o parte fasiute si in partea netaiata punem umplutura si rulam spre capatul taiat fasiute.

Repatam operatiunea pina terminam aluatul

Le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt si le mai lasam 10-15 min sa mai creasca apoi le ungem cu ou batut si le bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade si se lasa pina se rumenesc frumos.!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu Mere si Gem de Prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi choux umplute cu crema

Postat de Meea

Gogosi choux umplute cu crema

          Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se...

Citeste continuarea

Desert Bounty cupcakes

Postat de rocsi_1612

Desert Bounty cupcakes

Cupcakes-urile: Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, uleiul de cocos topit, zaharul si le mixati. Adaugati ouale, vanilia si le amestecati bine. Incorporati faina cernuta, praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2015, 08:45
la 29.01.2015, 10:48
la 29.01.2015, 15:04
ce bune
la 29.01.2015, 20:20
Super bune!
la 30.01.2015, 08:54
Multumesc tuturor!!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking