Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
13 Dec 2013 | 5996 vizualizari
Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post

Ingrediente

  • aprox 1 kg cartofi
  • o ceapă sau 2-3 fire de ceapă verde
  • o căpățănă usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură mărar
  • 150 g pesmet
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spală cartofii bine de pământ și se pun la fiert într-o cratiță cu apă și puțină sare. Se las la fiert pentru minim 15 minute de când clocotește apa. După ce au fiert se curăță de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu verdeața și ceapa tocată mărunt.

Usturoiul l-am zdrobit și bătut bine ca pentru mujdei și l-am adăugat în compoziție. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm 100 g pesmet și  2-3 linguri de ulei (din 50 ml) și amestecăm până la omogenizare.

Din această compoziție facem pârjoalele. Le-am tăvălit prin restul de pesmet și le-am aranjat într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și le-am stropit cu restul de ulei de măsline.

Acum fie le prăjiți în ulei încins pe ambele părți și le scoateți pe un prosop de hârtie să absoarbă uleiul în exces. Fie le puneți în cuptor pentru 30-40 minute la 200 grade C, întorcându-le la jumătatea timpului.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Fasole batuta cu ceapa calita si boia

Postat de Corina33

Fasole batuta cu ceapa calita si boia

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu...

Citeste continuarea

Pate din linte rosie

Postat de rocsi_1612

Pate din linte rosie

Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2013, 16:43
ce bune!!
la 13.12.2013, 16:50
la 13.12.2013, 16:51
la 13.12.2013, 16:54
Facem şi noi în timpul posturilor, au un gust bun şi sunt spornice.
la 13.12.2013, 17:12

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking