Ingrediente
- Pentru parjoale:
- 1 kg carne tocata de vita
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 7-8 catei de usturoi
- 2 felii paine
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
- 2 oua
- ulei
- Pentru aluat:
- 3 oua
- bere
- faina
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga restul ingredientelor.Cartofii se curata,se spala si se dau prin razatoarea mica,la fel si morcovul.Usturoiul se curata si se piseaza.Painea se inmoaie in apa calduta iar verdeata se spala si se toaca marunt.Se adauga si cele 2 oua,se asezoneaza cu sare si piper si se omogenizeaza bine.Ideal ar fi cu mana.
Cu mana umeda se modeleaza parjoalele si se aseaza pe un blat de lemn.
Din cele 3 oua pe care le batem bine cu sare si piper,bere si faina facem aluatul ca pentru snitele.Chiar putin mai grosut.
Se incinge tigaia cu ulei,dam parjoalele prin aluat si se coc pe ambele parti.Le scoatem pe un servetel de hartie care sa absoarba uleiul in exces.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale in aluat de snitele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|