Ingrediente
- Aluat:
- -400 g faina
- -1 pliculet drojdie uscata
- -250 ml bere
- -5 linguri ulei de masline
- -1/2 lingurita sare
- Chiftelute:
- 500 g carne tocata de porc/vita
- 1 ou
- 2-3 catei de usturoi zdrobiti
- 50 g miez de paine inmuiat in lapte/apa
- sare
- piper
- 1 ceapa mica
- 1 lingura bulion
- 2 feliute slanina afumata tocata marunt
- Sos:
- 200 ml suc de rosii
- 150 ml apa
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita secretul gustului
- 2 catei usturoi zdrobiti
- 2 foi dafin
- patrunjel proaspat
- piper
- 2-3 feliute ardei iute
- 20 ml ulei masline
- 1 lingura faina
Mod de preparare
Pentru aluat am amestecat faina cu drojdia. Am adaugat sarea ,berea si la final uleiul. Am framantat bine timp de 5 minute pana a devenit un aluat nelipicios.
Pentru chiftelute am calit ceapa cu bulionul ,am adaugat restul ingredientelor si am modelat chiftelute potrivite. (Cum am spus si mai sus eu le-am avut gata prajite de ieri)
Am impartit aluatul in 15 parti egale si am pus in mijlocul fiecarei bucatele o chifteluta. Am stras marginile bine si am aplatizat usor.
Am uns un vas termorezistent cu unt si am introdus chiftelutele la cuptor pentru 35 de min.(Eu le-am uns cu galbenus si am presarat putin sare pe ele
Pentru sos am pus sucul de rosii pe foc impreuna cu apa ,usturoiul,ardeiul iute si foile de dafin. Am amestecat faina cu uleiul de masline si am mai lasat sa fiarba 10 minute.Am mai adaugat zahar,,secretul gustului si patrunjel proaspat tocat.Este un sos dulce/picant delicios
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|