Ingrediente
- 500 g carne de porc,
- 300 g carne de vita (vitel),
- 100 g ceapa uscata,
- 2 legaturi ceapa verde,
- 1 legatura usturoi verde,
- 5 catei de usturoi,
- 1 legatura marar,
- 1 legatura patrunjel,
- 2 cartofi rosii,
- 1 lg boia,
- 250 g paine alba,
- 200 ml lapte ,
- sare,
- piper,
- faina ,
- 2 oua
Mod de preparare
Carnea se da de doua ori prin masina de tocat cu cateii de usturoi si painea inmuiata in lapte si stoarsa.
Ceapa uscata, cea verde, usturoiul verde, cartofii, morcovul, patrunjelul, mararul, ouale, sarea, piperul, boiaua se toaca marunt, se rad pe razatoarea mare sau se toaca prin tocatorul electric.
Se amesteca bine. Se ia cu lingura, se dau prin faina si se pun in ulei incins.
Se rumenesc frumos pe ambele parti. Se servesc cu smantana, hrean, muraturi etc.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|