Ingrediente
- 1 kg carne de porc tocata
- cca 350 gmiez de paine alba
- cca 150 ml lapte
- 3 cartofi mai mici
- 3 oua
- cca 300 g ceapa verde, usturoi verde
- patrunjel
- sare
- piper
- cca 30 g unt pentru calit ceapa
- pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Am cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am dat de razatoarea mica. Am tocat si patrunjelul. Apoi am pus in tigaie untul si am calit ceapa si usturoiul, cat sa se inmoaie. Intr-un castron incapator am pus carnea tocata, ceapa si usturoiul calite, miezul de paine inmuiat si stors , cartoful ras ( nu l-am stors), ouale, sare , piper dupa gust si patrunjelul tocat si am omogenizat bine acest amestec.
Si pregatim parjoalele asa cum spune Radu Anton Roman
"Se ia (cu polonicul!) tocătura, ca pârjoala e mare cât palma, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil)
Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele părţi''
Eu am facut doar o parte tavalite prin pesmet, pentru ca vreau sa fac unele si marinate. Au iesit delicioase, n-am pus marar ca n-am avut, am omis sa amestec compozitia cu 100 g unt ( n-am vazut cand am citit reteta, cam aeriana ca de obicei ) nici nu le-am prajit in unt., dar tot au iesit delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|