Parmigiana di melanzane

Postat de adasev12 in Mancaruri de legume
2 Oct 2011 | 3616 vizualizari
Parmigiana di melanzane

o reteta f gustoasa, de pe tarmuri mediteraneene...normal parmigiana se face numai cu cascaval, dar...se mai poate adapta, dupa cum am facut si eu...ca tot aveam prin frigider resturi de mezel, dar nici de aruncat nu erau...nu am avut nici cascaval, dar am improvizat cu succes...gustul a fost cel asteptat, adica f bun. zic eu....

Ingrediente

  • 3 vinete mai mari, cam un kg
  • ulei de masline pt prajit
  • sare, piper
  • cateva felii de prosciutto si mortadella
  • branza tartinabila( in loc de cascaval)
  • parmigiano ras, cam 200 g
  • suc de rosii:
  • 300 g pasta de rosii groasa
  • o lg faina sau amidon
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • busuioc
  • + 2 lg smantana pt servit

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja daca sunt mai trecute, daca nu se lasa asa. Se taie felii de 1 cm grosime, se presara cu sare si piper si se lasa intr-o sita peste care se asaza o greutate, ca sa scoata apa lasata. Se lasa cam jumatate de ora.

Se scot  apoi vinetele si cu un servet se absoarbe apa, daca a mai ramas. Se incinge uleiul si se prajesc vinetele pe rand, pe ambele parti. Se scot pe un servet absorbant sa ia surplusul de ulei.

Se face sosul de rosii astfel: intr-o cratita se incinge putin ulei. Se curata ceapa si se taie felii mari, se desfac si se pun la prajit in ulei, la fel si usturoiul intreg. Se calesc bine pe ambele parti. Se adauga apoi foile de dafin si busuiocul si o lingura de faina. Se lasa sa se omogenizeze bine si se adauga pasta de rosii si o cana de apa. Se pune sare dupa gust si o lingurita de zahar. Se lasa la fiert vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se strecoara sosul, sa ramana curat, fara impuritati.

Intr-o tava tapetata cu ulei si faina se pune un strat subtire de suc de rosii, apoi un strat de vinete. Se pun apoi felii de cascaval, dar eu nu am avut si am uns peste vinete cu branza topita...excelenta idee ca pana la urma si cascavalul la cuptor cam tot asa devine...apoi am pus prosciutto si mortadella taiata cubulete mici si am presarat deasupra 2 maini bune de parmezan. Am stropit iar cu suc de rosii si am pus al doilea strat de vinete si am repetat aceleasi ingrediente. Deasupra trebuie sa fie parmezan ras si suc de rosii. Acum eu am gresit ca am folosit o tava prea mare si nu mi-a iesit prea inalta parmigiana...normal se face in trei straturi de vinete...eu am avut doar doua. Dar asta ii taie doar din aspect...nu si din gust, care este foarte bun.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 40 minute. Acum depinde de cuptor...mai verificati , daca se rumeneste prea tare, dati caldura mai mica sau lasati doar 30 minute. Si eu am scapat-o un pic prea facuta deasupra.

In farfurie, la servit, cine doreste poate adauga smantana...eu asa am facut...si mi s-a parut si mai buna.

O sa incerc si cu dovlecei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana di melanzane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete parmigiana

Postat de Irina

Vinete parmigiana

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul! Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs. Intre timp am preparat sosul de rosii: Am...

Citeste continuarea

Melanzane alla Parmigiana

Postat de Mihaela11_jo

Melanzane alla Parmigiana

    Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa fel incat sa se scurga lichidul din ele.Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2011, 17:32
ce e improvizat de obicei e bun
la 02.10.2011, 17:59
foarte buuuun
la 02.10.2011, 18:17
bun
la 02.10.2011, 21:14
la 03.10.2011, 01:52
rocsi, antici_gabitza...multumesc

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking