Pasca cu aluat de cozonac

Postat de rhapsody in Dulciuri
13 Mai 2013 | 3930 vizualizari
Pasca cu aluat de cozonac

Ingrediente

  • pentru 3 pasti (24, 22 si 20 cm)
  • Maia:
  • 600 ml lapte caldut
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 lg faina
  • 1 lg zahar tos
  • Aluat:
  • maiaua +
  • 1100 g faina de grau
  • 120 g zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 200 g smantana/ iaurt gras
  • 150 ml ulei de palmier
  • coaja de la o portocala
  • Umplutura:
  • 1450 g branza proaspata de vaci
  • 350 g iaurt gras
  • 4 oua
  • 50 g gris
  • 100 g faina
  • 120 g zahar
  • 200 g stafide aurii
  • 100 g stafide brune
  • 1 lgt esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 3 lg de lapte

Mod de preparare

1. Pentru pregatirea maielei si a aluatului procedam ca la cozonacul pufos cu rahat

2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 

3. Pentru umplutura pune stafidele la inmuiat 30 min in apa calduta. Amesteca cu un mixer vertical branza, iaurtul, zaharul, ouale, faina si grisul. Incorporam apoi cu o spatula amestecand bine, stafidele scurse de apa si esenta de rom.  

4. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in trei, iar fiecare bucata o impartim apoi in doua bucati.

5. Intindem o bucata de aluat (din cele doua) sub forma unui disc, il transferam intr-o tava (24 cm) tapetata cu hartie de copt.

6. A doua bucata o taiem in 3, apoi fiecare bucatica o intidem si o mai taiem inca odata in 3 bucati egale pe care le vom impleti si le vom pune in tava de jur imprejurul discului de aluat. La imbinari punem de asemenea, cate o bucatica de aluat impletit.    

7. Punem cateva linguri de umplutura in centru si lasam la dospit 20 min, deasupra facem cate o cruce din aluat. Ungem cu oul batut si introducem in cuptor pana cand devine rumena ~ 60 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Desert pasca cu aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert pasca cu aluat de cozonac

Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2013, 09:37
Tare bine araata!!
la 13.05.2013, 09:37
Ce frumoasa este!
la 13.05.2013, 09:43
Ce frumoasa a iesit!!!
la 13.05.2013, 09:44
Ce frumos a crescut !
la 13.05.2013, 09:49
Ce frumos ti-a iesit!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking