Pască cu brânză dulce (2)

Postat de diaconta in Dulciuri
14 Apr 2012 | 14863 vizualizari
Pască cu brânză dulce (2)

Vă doresc din tot sufletul Sărbători cu bucurie si linişte sufletească.

Ingrediente

  • Pentru aluat(cantitatile sunt pentru doua pascute):
  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 30 gr drojdie
  • Lapte
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaca
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
  • 2 linguri griş de grau
  • O lingura amidon alimentar
  • O lingura smantana dulce
  • Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.

Cernem faina intr-un vas,facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar,drojdia dospita.

Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit .Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.

Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.

Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.

Pentru pasca vom folosi o forma rotunda.Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat.Apoi punem umplutura de branza.

Facem o impletituri din aluat pe care le punem deasupra . Una dintre ele am ornat-o mai „delicat”,cealalta am vrut-o mai „bogata”.

Cu ajutorul unei pensule,ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Introducem forma in cuptorul incalzit,aproximativ 35 de minute.

O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză dulce (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Trigoane cu mere caramelizate - Reteta video

Postat de scortisoara

Trigoane cu mere caramelizate - Reteta video

Radem merele, adaugam peste ele zaharul, zaharul vanilat, scortisoara apoi amestecam. Intr-o tigaie topim niste unt si adaugam apoi amestecul de mere. La foc mediu, amestecam continuu pana cand se...

Citeste continuarea

Placinta de dovleac cu stafide

Postat de Dya

Placinta de dovleac cu stafide

Curatam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului. Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 23:45
foarte frumoasa
la 15.04.2012, 00:26
arata frumos. si eu am tot vrut sa fac...dar sotul meu nu mananca si eu nu mananc branza de nici un fel. asa ca le admir pe ale voastre
la 15.04.2012, 00:47
wow!!!!!!paste fericit,dia!!!!!
la 15.04.2012, 01:39
Coscodino !
Hristos a inviat , Dia !
la 15.04.2012, 02:06
Minunata pasca!! sarbatori fericite si tie

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking