Pasca cu branza dulce

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
6 Mai 2013 | 3672 vizualizari
Pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • Maia:
  • 1 cubulet drojdie(25 g)
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 60 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g crema de branza
  • 150-200 g zahar
  • 100 ml smantana
  • 3 oua
  • 3 lingurite faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns:
  • 1 ou

Mod de preparare

Crema de branza  la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.

Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.

Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Maruntim drojdia, o punem intr-un bol, adaugam peste ea zaharul, praful de sare, adaugam putin lapte pentru a se inmuia si omogenizam  usor.

Adaugam apoi cele 2 linguri de faina, amestecam si lasam la dospit 15 minute.

Intr-un vas mare punem faina cernuta, ouale, zaharul si maiaua crescuta.

Incepem sa framantam adaugand treptat laptele amestecat cu apa.

Obtinem un aluat omogen.

Adaugam apoi uleiul si framantam bine 10-15 minute, pana cand uleiul se incorporeaza in aluat.

Lasam apoi aluatul sa creasca la loc cald, pentru 1-2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut, il scoatem pe masa infainata si mai framantam putin ca sa iasa aerul din el

Dupa ce a crescut, impartim aluatul in 2 bucati, una o intindem intr-o foaie rotunda.

Cealalta parte de aluat o impartim in 3, intindem fiecare bucata intr-un snur subtire, punem bucatile una langa alta si le impletim.

Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt punem foaia de aluat, iar pe margine punem impletitura.

Punem branza in mijloc si lasam pasca sa creasca inca 20-30 de minute.

O ungem cu ou batut si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand o scoatem din cuptor o ungem cu apa cu zahar si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Postat de katty

Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Incepem cu pregatirea  aluatului. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2013, 00:08
Splendida! Paste Fericit draga mea Daria!
la 06.05.2013, 00:09
la 06.05.2013, 00:21
imi place!
la 06.05.2013, 03:07
frumoasa prezentare!
la 06.05.2013, 08:02
frumoasa si buna!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking