Pască

Postat de Zamfira in Dulciuri
4 Mai 2013 | 3815 vizualizari
Pască

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 750 g branza dulce de vaci
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 120 g stafide
  • 4 esente de rom
  • 4 esente de vanilie
  • gris (50 g)
  • 5 linguri lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns pasca

Mod de preparare

Pregatim maiaua din drojdie, o lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam la dospit 20 minute. Punem faina intr-un vas, adaugam maiaua si adaugam pe rand ouale, putina sare apoi lapte, ulei, zaharul si coaja rasa de la o lamaie. Framantam aluatul pana cand obtinem o compozitie elastica. Lasam la dospit 40 minute.

Punem stafidele la inmuait in 5 linguri de lapte si 2 esente de rom.

Umplutura: amestecam branza de vaci cu untul (la temperatura camerei), adaugam faina, zaharul, esentele ramase, smantana, galbenusurile si abia apoi albusurile batute tare, in final coaja rasa de la o lamaie si stafidele scurse de zeama. 

Peste aluatul dospit presaram putina faina, framantam inca putin si asezam aluatul intr-o tava cu margine detasabila unsa cu ulei si tapetata cu gris (pastram putin aluat si pentru a putea modela in final o cruce). Cu mainile ude putem lucra mai usor cu aluatul, intindem aluatul si pe marginea tavii, aproape pana sus.

Presaram gris pe aluat si turnam umplutura in tava. Deasupra asezam din aluat o cruce si ungem toata pasca cu un galbenus amestecat cu lapte.

Timp de coacere la 180 C: cel putin 50 minute apoi punem o folie de aluminiu deasupra, reducem focul si mai lasam pasca la cuptor inca 30-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2013, 18:32
la 04.05.2013, 18:35
la 04.05.2013, 18:37
Bine arata!!
la 04.05.2013, 18:37
Foarte bine arata!
la 04.05.2013, 18:42
yamiiiii

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking