Ingrediente
pentru umplutura:
- 300g branza grasa ,
- 300ml smantana grasa ,
- 4 oua ,
- 3-4 linguri de gris,
- 100g zahar,
- coaja si zeama de lamaie,
- 1 zahar vanilat ,
- 1/2 fiola esenta de rom ,
- stafide ,
pentru aluat:
- 300g faina,
- 20g drojdie,
- 20g zahar ,
- 150ml lapte caldut,
- 30ml ulei,
- 2 galbenusuri,
- 1/4 lingurita sare,
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
Am dizolvat drojdia in laptele cald, am pus o lingura de zahar si 2 de faina si am lasat-o la cald pana a crescut si s-a format o spuma la suprafata.
Faina am cernut-o intr-un lighean, in mijloc am turnat drojdia, am amestecat putin, apoi pe rand am pus sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Am framantat bine alutul pana a devenit fin si neted si l-am lasat la crescut o ora.
Dupa ce a crescut frumos l-am intins doar pe fundul tavii, am oprit o bucatica din care am modelat crucea.
Pentru umplutura am amestecat branza cu smantana si am mixat-o cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele branzei. Astfel am obtinut o crema spumoasa de branza si smantana. Apoi am pus si restul ingredientelor.
Am turnat umplutura in tava si am bagat-o la cuptor la 180grade.
Cand a inceput sa se rumeneasca deasupra am pus si crucea facuta din aluat.
Pasca e gata cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|