Ingrediente
- aluat de cozonac ( reteta aici : http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-cu-nuca-si-cacao-32048.html )
- 1 ou pt uns
- Crema:
- 500 gr smantana scursa
- o ciocolata simpla
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 2 galbenusuri
- 1 cescuta (de cafea) zahar pudra
Mod de preparare
Se ia o bucata de aluat, se intinde o foaie, se unge o tava rotunda cu unt/margarina si se punem foaia de aluat.
Crema:
Topim ciocolata pe baie de aburi.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra.
Intr-un bol punem smantana, peste smantana punem ciocolata topita, cacaua, faina, galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si amestecam bine pana se formeaza o crema.
Aceasta compozitie o turnam peste foaia de aluat din tava, peste crema ornam cu fasii de aluat (sau fiecare cum doreste:D), batem oul ramas si ungem cu el fasiile de aluat de pe pasca precum si marginile ei.
Dam la cuptor pt aprox 45 min la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|