Ingrediente
- Pentru aluat:
- o mana de aluat de cozonac.
- Pentru umplutura:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 100 g ciocolata
- 100 g unt la temperatura camerei
- 2 linguri de cacao
- 4 linguri de faina
- 1 pahar de lapte
- esente
Mod de preparare
Din mana de aluat de cozonac se framanta cu faina si se intinde o foaie foarte subtire care se aseaza in tava. Se intinde astfel incat sa ajunga si pe peretii tavei.
Se bat ouale cu zaharul la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga ciocolata topita, cacaua, 2 linguri de faina si laptele caldut putin cate putin si se amesteca pana se ingroasa compozitia. Se lasa putin sa se raceasca si cand inca mai e putin calduta se adauga in compozitie untul, celelalte 2 linguri de faina, esente si un praf de sare. Se toarna compozitia peste aluatul din tava.
Se poate unge compozitia cu ou batut cu 1 lingura de miere.
Se coace 50 min la 150 C.
Se lasa la racit apoi se scoate din tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|