Ingrediente
Blatul.
- 1 cana de faina (200ml )
- 1/2 cana zahar pudra
- un ou
- 1/2 cana lapte
- 100 g unt
- 3 linguri cacao
- un praf de copt
- un zahar vanilat
Crema de branza:
- 500 g branza de vaci ,
- doua oua ,
- o cana zahar pudra ,
- un plic de zahar vanilat ,
- doua linguri de faina alba ,
- 50 g stafide tinute in esenta de rom.
Glazura:
- o ciocolata amaruie topita cu 2-3 linguri de lapte.
Daca doriti puteti presara si un pic de nuca de cocos pentru decor.
Mod de preparare
BLATUL
Se freaca untul cu zaharul + zaharul vanilat pana devine spuma , se adauga cacaoa, oul, ( intreg) laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine compozitia , se tapeteza tava detasabila cu faina . Se va turna jumatate din compozitia de blat in tava dupa care se va pune crema de branza .
CREMA DE BRANZA
Se mixeaza branza cu zaharul + zaharul vanilat + cele 2 galbenusuri ,se adauga faina ,stafidele si la urma albusurile batute spuma. Crema de branza se pune in tava peste compozitia de blat , nivelam cu atentie iar deasupra punem cealalta jumatate de compozitie de blat ramasa. Se coace la foc potrivit . Este gata atunci cand se desprinde de pe margine tavii . Dupa ce se raceste o imbracam in ciocolata cu ajutorul pensulei de silicon. Optional nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|