Ingrediente
Aluat de cozonac
- 3 oua
- 250 g iaurt
- 200 g zahar
- 25 g drojdie
- 100 ml ulei
- cam 500 g faina
- coaja de lamaie si portocala
Umplutura
- 200 g ricotta
- 50 g smantana
- 1 ou
- 50 g stafide
Mod de preparare
La inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min.
Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina sare.Dupa care am pus iaurtul,faina,maiaua, uleiul putin cate putin,cojile de lamaie si portocala.
Am framantat bine bine si am pus la crescut,aproape de cuptor aprins (in italia ploua si e frig)Am asteptat sa creasca.
Dupa ce a crescut,am luat o bucata si am intins pe fundul formei rotunde de aluminiu cu diametrul 20cm.Apoi cu alte doua bucati am facut un snur si l-am pus deasupra.
In mijloc am varsat crema obtinuta din ricotta,ou,smantana,stafide si un pic esenta de rom.La sfarsit am pus doua fasii in forma de cruce.
La cuptor am tinut 30 min la 180°.
Rezultatul e acesta in foto.
Mi-a mai ramas coca si am facut un mic cozonacel.
Fiind prima data ca public sper ca am facut totul bine :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|