Ingrediente
- 800 g branza de vaca dulce
- un praf de sare
- 200 g smantana
- 200 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 6 oua
- 4 lg rase de faina
- 4 lg gris
- 100 g unt
- 100 g merisoare
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca branza cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si smantana. Se adauga ouale si se omogenizeaza bine. Se toarna pe rand faina apoi grisul, amestecand bine dupa fiecare. Untul lasat la temperatura camerei se taie cubulete si se pun peste compozitie. Se amesteca cu un tel pana se incorporeaza bine. La final se pun merisoarele, se amesteca totul si se lasa deoparte.
Se ia o tava rotunda cu margini detasabile, se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt iar marginile se ung bine cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 60-70 de minute, pana ce marginea devine maronie iar pe mijloc aurie.
Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Se desprinde marginea cu ajutorul unei spatule si se desface inelul formei. Se transfera pasca pe un platou si se da la rece.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|