Pasca in trei straturi

Postat de aziz in Prajituri
29 Apr 2011 | 6890 vizualizari
Pasca in trei straturi

Am aceasta minunata reteta dintr-o brosurica carticica practica ,am facut-o anul trecut si anul acesta si este minunata .....

Ingrediente

  • primul strat:
  • 300 gr faina alba
  • 250 gr zahar
  • 300 gr smantana
  • 4 oua
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • stratul al doilea:
  • 400 gr branza  dulce
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • 4 oua
  • 4 linguri pesmet fin
  • stratul trei si decor:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 gr nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 fiola esenta rom
  • 50 gr zahar pudra(decor final obtional)
  • 2 linguri unt(pt uns tava)

Mod de preparare

Pentru primul strat , mixezi ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Adaugi treptat smantana alternand cu faina cernuta cu praful de copt.

Pentru stratul al doilea inmoi stafidele in apa calda 10 minute. Mixezi ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina cind acestea se dizolva, apoi adaugi branza, stafidele scurse, 2 linguri pesmet si omogenizezi.

Ungi o forma de tort (eu anul trecut am facut in forma de tort si mi-a parut mica ,anul acesta am facut in vas de sticla vz foto ) cu unt si o tapetezi cu hirtie de copt sau pudrezi cu faina. Torni prima compozitie si dai la cuptorul preincalzit 15 minute foc mijlociu (eu 160 grade).

Scoti forma cu atentie, presari cele 2 linguri de pesmet ramas pui compozitia cu branza si le coci impreuna timp de 25-30 minute.

In acest timp pregatesti stratul trei. Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul pina ajunge bezea, adaugi apoi galbenusurile si cu o paleta amesteci de jos in sus usor. Incorporam nuca amestecata cu cacao si esenta de rom.

Scoti tava din cuptor, intinzi stratul 3 si mai dai pasca la cuptor pentru 20 minute. Dupa ce se raceste se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca in trei straturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasca in trei straturi

Postat de Xandrinne

Pasca in trei straturi

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem smantana in tifon si lasam la rece, macar 8 ore. Eu am facut un nod la tifon si am...

Citeste continuarea

Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea

Postat de susu

Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea

Nuca se pune pentru puțin timp la rumenit in cuptor la o temperatura mica. Trebuie amestecat mereu sa nu se arda. Cand s-a racit o parte din nuca, se taie marunt la cutit si restul se macina la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2011, 20:29
o sa fac si eu pentru copii, da' o sa le spun ca-i prajitura, nu pasca.
la 29.04.2011, 20:33
tare buna tre sa mai fie,sau cred ca a fost
la 29.04.2011, 20:41
sigur,sigur imi place
la 29.04.2011, 20:41
Imi si imaginez gustul delicios!
la 29.04.2011, 20:45
asta-i 3 in 1 tu Mona tu!
nu mai bine fac 3 prajituri ?

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking