Ingrediente
- Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):
- 320 g făină pentru cozonac
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte cald
- 120 g brânză proaspătă de vaci
- două gălbenușuri
- 50 g unt moale
- un plic cu drojdie uscată
- un plic cu zahăr vanilinat
- un praf de sare
- coaja de la o lămâie
- Ingrediente pentru umplutura de brânză:
- 300 g brânză de vaci
- un ou + cele două albușuri rămase de la aluat
- 3 linguri cu griș
- 50 g unt
- 50 g smântână grasă
- 100 g stafide hidratate
- coaja de la o lămâie
- două plicuri cu zahăr vanilinat
- un praf de sare
Mod de preparare
Mai întâi de toate am frământat aluatul.
Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor.
Am făcut o adâncitură în făina din celălalt castron și am turnat în ea maglavaisul.
Am frământat până când am obținut o cocă densă și elastică. Am lăsat-o să dospească aproximativ 45 de minute în loc cald.
În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de umplutură.
Am separat ouăle. Am pus albușurile deoparte.
Într-un castron încăpător am amestecat brânza cu restul ingredientelor, obținând o cremă de brânză fină și aromată.
După ce aluatul a dospit batem și albușul spumă tare și îl încorporăm ușor în crema de brânză.
Am împărțit aluatul dospit în 3 părți egale. O parte am întins-o și am așezat-o pe fundul tăvii. Celelalte două bucăți de aluat le-am împletit și am realizat marginea păștii.
Am pus umplutura de brânză în pască, apoi am uns-o cu grijă cu un ou bătut. Am mai lăsat-o să dospească 15 minute timp în care am încins cuptorul.
Am copt-o 20 de minute la 170 de grade, apoi am crescut temperatura cuptorului la 180 de grade și am mai lăsat-o aproximativ 10 minute.
Este o pască umedă, cu miros și gust îmbietor. Este apreciată de toată lumea pentru faptul că nu este seacă/uscată.
Paște cu lumină și liniște în suflet!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pască tradițională" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|