Pasca umpluta cu stafide

Postat de comanligia in Dulciuri
25 Apr 2014 | 3892 vizualizari
Pasca umpluta cu stafide

Hristos a inviat! Imi place pasca de orice fel,cu branza,cu ciocolata sau cacao,pasca sa fie :)

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 350 gr faina
  • 2 galbenusuri+1 pentru uns
  • 85 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 50 gr iaurt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie Bio

Pentru umplutura:

  • 250 gr stafide
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Mai intai am facut maiaua din 50 gr faina,100 ml lapte,drojdie si o lingurita de zahar pe care am acoperit-o si am lasat-o la crescut.

Dupa ce a dospit am turnat-o peste faina cernuta si am framantat adaugand treptat galbenusurile,vanilia,coaja rasa de lamaie,laptele caldut,iaurtul,untul topit,uleiul si zaharul.

Am framantat bine aluatul pana cand acesta nu sa mai lipit de maini.

L-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la loc calduros.

In acest timp am preparat umplutura:am lasat stafidele sa se inmoaie in apa calda cam o jumatate de ora.Le-am presat bine de apa si le-am amestecat cu esenta de rom si albusurile batute spuma cu zaharul.

Dupa ce a crescut bine aluatul,am oprit din el ptr decor,iar din cel ramas am intins o foaie cu mana(am pus compozitia intr-o forma de hartie,se poate pune intr-o cratita sau o forma de tarta ,apoi peste am adaugat compozitia de stafide iar pe deasupra am rulat un colacel sau se poate impleti.

La final am uns cu galbenus si am dat pentru o ora la cuptor,la foc potrivit apoi am facut testul cu scobitoarea.

Paste fericit si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca umpluta cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta greceasca

Postat de MotanLaOale

Desert placinta greceasca

Foile se dezgheata si se rup bucatele mici. Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula. Se...

Citeste continuarea

Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata

Postat de RuxyRux

Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata

Blatul de tarta: Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 12:17
la 25.04.2014, 12:23
Ce buna si frumoasa ti-a iesit!!
la 25.04.2014, 12:49
la 25.04.2014, 13:13
ce frumoasa e
la 25.04.2014, 13:15

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking