Ingrediente
Paste:
- fusilli Barilla 400 gr
- 1 lingurita de sare
- 1 litru de apa
Sos:
- 2 catei de usturoi razuiti
- 2 linguri parmezan razuit
- 2 linguri smantana Elmea Double
- 400 arrabiata ( Barilla,tomato and chilli)
- 1 lingurita oregano
- un sfert de lamaie stoarsa
- 100 gr salam taranesc razuit (Killer)
- 1 lingurita rasa piper negru macinat
- 1 lingurita busuioc
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita sare fina
- 2 linguri de apa calduta
Decor:
- un ardei iute verde
- 2 linguri smantana Elmea Double la fiecare portie
- parmezan razuit
Mod de preparare
Trebuie sa folosim o oala de minim 5 litri, sa fie cat mai incapatoare. Punem sare in apa in care fierb pastele, apoi dupa ce a dat in clocot apa, adaugam pastele fusilli si le lasam sa fiarba la timpul indicat de pe ambalaj. In timp ce facem sosul mai ajutam din cand in cand pastele cu o lingura de lemn astfel incat sa nu se lipeasca.
La sos punem prima data salamul taranesc peste uleiul preincalzit in tigaie, lasam sa se rumeneasca foarte putin, apoi adaugam usturoi, piper, oregano, busuioc si sare.
Cu o lingura de lemn amestecam bine totul, lasam 2 minute la foc, apoi din nou adaugam apa calduta, lamaia stoarsa si din nou amestecam.
Adaugam sosul arrabiata, lasand 3 minute la fiert, dupa sa putem adauga parmezanul razuit si smantana. Lasam inca 5 minute sa fiarba sosul complet, apoi scoatem pastele din apa intr-un bol foarte mare cat sa incapa toate pastele, iar peste paste adaugam sosul.
La fiecare portie se orneaza cu 2 linguri de smantana, 2 linguri parmezan razuit si un ardei iute cat mai mic, taiat in 3!
Pofta buna si sper sa va placa !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta arrabiata a la Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|