Pasta arrabiata a la Cristina

Postat de Cristina82 in Fusilli
21 Feb 2018 | 2230 vizualizari
Pasta arrabiata a la Cristina

Aceasta pasta am preparat-o intr-o zi cu soare! :)) Sora mea m-a provocat sa incerc o reteta compusa de mine. Si iata ca a venit si timpul, am dat de acest site Bucataras.ro ,iar acum  e momentul sa o postez!  Incearca si tu sa faci o reteta noua! Sigur vei reusi! ;) Preferata mea pasta este cea picanta asadar am decis sa fac pasta arrabiata. 

Ingrediente

Paste:

  • fusilli Barilla 400 gr
  • 1 lingurita de sare
  • 1 litru de apa

Sos:

  • 2 catei de usturoi razuiti
  • 2 linguri parmezan razuit
  • 2 linguri smantana Elmea Double
  • 400 arrabiata ( Barilla,tomato and chilli)
  • 1 lingurita oregano
  • un sfert de lamaie stoarsa
  • 100 gr salam taranesc razuit (Killer)
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • 1 lingurita busuioc
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare fina
  • 2 linguri de apa calduta

Decor:

  • un ardei iute verde
  • 2 linguri smantana Elmea Double la fiecare portie
  • parmezan razuit

Mod de preparare

Trebuie sa folosim o oala de minim 5 litri, sa fie cat mai incapatoare. Punem sare in apa in care fierb pastele, apoi dupa ce a dat in clocot apa, adaugam pastele fusilli si le lasam sa fiarba la timpul indicat de pe ambalaj. In timp ce facem sosul mai ajutam din cand in cand pastele cu o lingura de lemn astfel incat sa nu se lipeasca.

La sos punem prima data salamul taranesc peste uleiul preincalzit in tigaie, lasam sa se rumeneasca foarte putin, apoi adaugam usturoi, piper, oregano, busuioc si sare. 

Cu o lingura de lemn amestecam bine totul, lasam 2 minute la foc, apoi din nou adaugam apa calduta, lamaia stoarsa si din nou amestecam. 

Adaugam sosul arrabiata, lasand 3 minute la fiert, dupa sa putem adauga parmezanul razuit si smantana. Lasam inca 5 minute sa fiarba sosul complet, apoi scoatem pastele din apa intr-un bol foarte mare cat sa incapa toate pastele, iar peste paste adaugam sosul.

La fiecare portie se orneaza cu 2 linguri de smantana, 2 linguri parmezan razuit si un ardei iute cat mai mic, taiat in 3!

Pofta buna si sper sa va placa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta arrabiata a la Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu carne la cuptor

Postat de MotanLaOale

Paste cu carne la cuptor

Ceapa se curata, se spala si se toaca rondele. Morcovul se curata si se toaca rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa si morcovul 3-4 minute. Se adauga carnea...

Citeste continuarea

Fusilli cu tocanita de hrib

Postat de Pungasa_Rogue

Fusilli cu tocanita de hrib

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, apoi se pune in uleiul incins cu putina sare si se caleste. Hribul se curata de pamant, se spala si se taie cubulete, apoi se pune peste ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2018, 09:14
Adica te-ai suparat? ))) Foarte faina treaba ai facut
la 21.02.2018, 10:32
Si mie imi plac pastele picanta!
la 21.02.2018, 10:45
bune !
la 21.02.2018, 11:04
Va multumesc! Nu, Dia,pastele s-au suparat pe mine
la 21.02.2018, 11:22

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking