Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita

Postat de hanna in Vita
28 Iul 2015 | 3000 vizualizari
Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita

Daca ajungeti in vacanta in Maroc, Tunisia sau Egipt, nu ratati ocazia de a merge la cumparaturi in pietele mari de legume, condimente in saci si fructe. E o oaza de gustari :) Aduceti cu voi ingrediente si mancaruri uscate : couscous, orz ( tlitli), pasta bullets ( aish, berkoukes in limba natala). Nu veti avea nici un regret, retetele se gasesc din plin.

Ingrediente

  • 8 cani de apa ( mai adaugati daca va place mai subtire )
  • 2 linguri ulei
  • cuburi din carnita de vita ( se pot omite sau inlocui cu pui)
  • 2 cartofi taiati cubulete
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1/5 naut din conserva sau proaspat inmuiat peste noapte
  • 1 cana de bors
  • 2 rosii coapte bine sau bulion
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi intregi
  • patrunjel tocat dupa gust
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute
  • 1 cana de pasta bullets

Mod de preparare

Eu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita. 

Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am adaugat pe rand toate ingredientele, in afara de pasta bullets. 

Am inchis capacul si am lasat 45 minute la foc mic pana cand a iesit presiunea, a scazut apa si a ramas un sos picant ( am pus boia iute) si am reusit sa deschid capacul. Daca e nevoie, mai adaugati apa ca sa nu se lipeasca mancarea cand vin puse pastele, care se umfla si iau si ele din sos. 

Daca sunteti multumit de sos si de gust, adaugati pasta bullets si invartiti cu o lingura de lemn, inchideti capacul si mai lasati 10 minute la foc mic. 

Serviti cu patrunjel proaspat tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu carne si cascaval

Postat de oanapl

Placinta cu carne si cascaval

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei,...

Citeste continuarea

Rulouri din carne de manzat

Postat de panacris

Rulouri din carne de manzat

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2015, 14:20
Fix pe gustul meu! Felicitari pentru reteta si bun venit!
la 30.07.2015, 07:41
Apetisant! Mai asteptam rețete!!!
la 31.07.2015, 16:24
De probat! Bravo!
la 01.08.2015, 17:01
la 10.08.2015, 11:46

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking