Pasta de corcoduse albe fara conservant

Postat de burdulea56 in Dulceata / Gem
30 Aug 2011 | 4930 vizualizari
Pasta de corcoduse albe fara conservant

Inca mai e vremea corcoduselor si poate cei ce au cate-un corcodus prin curte, gasesc binevenita aceasta reteta, careia nu am stiut ce denumire sa-i dau. Ma gandeam ca daca produsul finit este de consistenta mierii sa-i zic pasta de corcoduse.

Ingrediente

  • 2 kg corcoduse si cam tot atata zahar- adica 2 kg,
  • 50 ml apa,
  • 4 plicuri de zahar vanilat.

Mod de preparare

Peste fructele spalate si scurse de apa, adaugam 50 ml apa apoi le punem la fiert la foc mic, amestecand mereu. Fructele fierb relativ repede, cam in 10-15 minute, iar coaja si pulpa se desprinde de sambure. Dupa ce se racoresc putin, trecem fructele printr-o sita pt a le separa de samburi. Pasta obtinuta se blenduieste si se pune la fiert intr-un vas incapator, se fierbe cam 30 minute. Adaugam zaharul si vanilia, mai fierbem inca 20 minute(nu uitati sa amestecati mereu in oala), apoi turnam pasta obtinuta in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate in cuptor. Borcanele cu pasta se pun la dunst uscat pana ziua urmatoare cand se depoziteaza in camara pt iarna.

Pasta se poate aromatiza cu vanilie, asa cum am procedat eu, sau cu scortisoara macinata. Este foarte gustoasa pe paine unsa cu unt pt dejun, sau la clatite. Mentionez ca nu am adaugat conservant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse albe fara conservant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dulceata de pepene galben

Postat de Valclaudia

Dulceata de pepene galben

Avem nevoie de 3 pepeni galbeni. Spalam pepenii, ii curatam de seminte si coaja si portionam pulpa in cubulete maricele. Presaram zaharul si lasam deoparte cca 3 ore pana se topeste zaharul...

Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute

Postat de ralu_ca

Dulceata de ardei iute

Pentru inceput am spalat ardeii, apoi i-am taiat rondele. Acest lucru l-am efectuat cu 2 perechi de manusi chirurgicale, datorita iutimii. Intr-o oala am pus otetul cu zaharul si apa, lasand sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2011, 22:29
e delicoasa primesc un borcanel asa de gust?
la 30.08.2011, 23:39
E delicioasaaa!
la 31.08.2011, 09:43
la 31.08.2011, 09:54
bun
la 31.08.2011, 10:08

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking