Ingrediente
- 5 kg corcoduse crude
- sare grunjoasa
- acid acetilsalicilic pulbere
Mod de preparare
Corcodusele verzi se curata si se spala. Se pun la fiert intr-o oala mare sau in mai multe oale mici, ideea e sa umpleti oala doar pe jumatate si apa cat sa acopere corcodusele.
Imediat ce a dat apa in clocot se si desprind de pe samburi, stingem focul.
Fructele oparite se trec prin sita pentru a indeparta cojile si samburii.
Pasta obtinuta se fierbe cca 1 ora cu 4 linguri de sare grunjoasa, inainte sa stingem focul se presara un varf de lingurita de acid acetilsalicilic pulbere.
Pasta se pune in borcane (oparite, dezinfectate) cat este fierbinte.
Borcanele le lasam acoperite cu paturi groase cateva zile, pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse (pentru acrit)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|