Ingrediente
- 13 buc. peste baby hering
- 1 varf de lingurita cu sare
- 1 varf de lincurita cu piper
- 1 foaie de dafin
- 50 ml. ulei
- 5 catei de usturoi
- 200-250 ml. vin alb ( mai acrut pe care nu-l mai bei)
- putin rozmarin( dupa gust)
Mod de preparare
Pestele se lasa la dezghetat.
Se taie capul si se scot intestinele.
Se spala bine si se aseaza intr-o cratita de 2-3 l.
Uleiul, vinul, sarea, piperul , foaia de dafin, usturoiul se pun peste peste.
Se pune cratita pe foc pana da in clocot. Apoi se lasa focul mic si se fierbe inca 1h20min.-1h30min.In tot acest timp cratita este acoperita cu capacul.
Zeama nu o aruncati ca va trebuie.
Dupa ce s-a racit se pune pestele intr-un vas si se mixeaza. Pentru a se omogeniza bine , turnam si zeama ramasa .pentru a fi maiusor tartinabila.
Eu am pus toata pasta intr-un borcan si....in frigider cu el pentru a fi mancat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de hering" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|