Pasta de lapte praf - varianta simpla

Postat de cccris in Dulciuri
12 Feb 2010 | 12656 vizualizari
Pasta de lapte praf - varianta simpla

Nu e inventia mea. Am vazut ca nu a pus nimeni reteta asta, dar e super simpla pentru ornat orice dulce. Trebuia sa fie si pe "bucataras"

Ingrediente

  • miere / sirop de zahar grosut
  • lapte praf

Mod de preparare

Cantitatile le alegeti voi, dar pentru un test incepeti cu o lingura de miere sau sirop si adaugati cite putin lapte praf pina obtineti o pasta buna de modelat.

La varianta mai complicata: 60 ml apa, 70gr zahar pudra, 2-3 picaturi ulei, 1 lingurita energizant (sau glucoza), 180 de lapte praf sau mai mult. Se fierbe apa cu zaharul 3-4min, se ia de pe foc, se adauga energizant si ulei, se raceste. Se adauga lapte praf treptat pina ajungem sa avem o pasta care nu se lipeste si se poate intinde foaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de lapte praf - varianta simpla" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Tragem cratita de pe foc, dam la...

Citeste continuarea

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Postat de Constelatialeu

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Aluatul : Intr-un castron punem cele 2 oua, zaharul, osanza solida, uleiul si sarea, amestecam bine, apoi adaugam praful de copt si amoniacul si stingem cu zeama de lamaie. La final,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2010, 10:00
ce frumos e trenuletul ..ciu..ciu...
la 12.02.2010, 10:19
Aceasta reteta am incercat-o si eu mai demult ,dar sincer nu mi-a iesit am pastrat-o la frigider o modelam si imediat incepea sa se lase ,am adaugat zahar pudra si asa a mers
la 12.02.2010, 14:42
poate mai trebuia lapte praf, cantitatea nu e fixa
la 12.02.2010, 15:23
Ai dreptate ccris,lipseste de pe "Bucataras" Foarte bine ai facut ca ai postat-o.
la 12.02.2010, 19:42

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking