Pasta de leustean

Postat de gaby_d in Conserve
12 Mai 2012 | 9723 vizualizari
Pasta de leustean

Natura a inceput deja sa ne bucure cu rod bogat si verde. Prima verdeata aromata pe care-o putem conserva pentru iarna este inegalabila aroma a leusteanului. Ca tot veni vorba , ati incercat vreodata cartofi natur fierti in apa in care ati pus o crenguta de leustean si sare mare? Daca raspunsul e NU, nu stiti ce ati pierdut :). Fie il congelam in pungute, fie-l tocam cu sare, fie preparam o delicioasa pasta pe care-am preluat-o de la Maya.

Ingrediente

  • un castron cu capacitatea de 3 l plin cu frunze de leustean
  • 60-70 ml ulei
  • 4 linguri sare mare
  • ulei pentru pus deasupra in borcane.

Mod de preparare

Spalam bine leusteanul.
Rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un castron mare.
Punem deasupra sarea si bagam blenderul.
Puteti la fel de bine sa puneti totul intr-un robot de bucatarie.
Pasam bine amestecul invartind cand si cand in castron cu o lingura pentru a cuprinde si pasa toate frunzele. Cand pasta este fina si omogena adaugam uleiul si mai pasam 2-3 minute.

Punem in borcane lasand putin loc pentru a pune un strat fin de ulei. Capsam borcanele.
Pastram la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de leustean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Postat de Ksenya

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,...

Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de MotanLaOale

Supa crema de legume

Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2012, 11:09
Interesant Gabi! dar eu nu folosesc la nimic leostean . Poate immi dai ceva idei. Aia cu cartofii natur trebuie s ao incerc.
la 12.05.2012, 11:10
tot aiurea am scris 'leostean'..'immi' . dar intelegi tu
la 12.05.2012, 11:13
timea, nu concep ciorba de fasole fara leustean ")dar pun si la alte ciorbe. hai ca-ti dau link cu ceva ff interesant.
la 12.05.2012, 11:54
eu nu concep ciorba de fasole sau perisoare fara tarhon...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking