Pasta din fasole rosie si porumb

Postat de panacris in Mancaruri de post
20 Feb 2021 | 3061 vizualizari
Pasta din fasole rosie si porumb

Un aperitiv creat ad-hoc, cu ingredientele disponibile din cămară, pliată oarecum pe rețeta clasică de fasole bătută, făcăluită sau …..! 😉

Ingrediente

  • Boabe de fasole roșie în conservă cca. 500 g,
  • Boabe de porumb în conservă cca. 200 g,
  • Ulei de porumb cca. 100 ml,
  • Usturoi cca 4 căței
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 1 bucată.
  • Pentru topping:
  • Ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • Ulei de porumb cca. 50 ml,
  • Boia de ardei dulce cca. 2 linguri.

Mod de preparare

Recunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Boabele de fasole roșie, boabele de porumb, ceapa mărunțită și usturoiul se pun la gătit în vasul blender-ului minunat. Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „sos cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Pentru topping:

Ceapa feliată julien se călește în  în uleiul de porumb, cca, 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezonează de boia, se amestecă energic până ce se înglobează, atenție cu focul oprit, ca să nu se amărească boiaua! 😉

Am devorat-o asezonată cu ceapă călită în ulei și boia de ardei dulce!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta din fasole rosie si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

Postat de laylalala

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Incinge o tigaie, adauga 1 lingura ulei si caleste impreuna ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si 1 catel de usturoi zdrobit timp de 10 minute, pana se inmoaie.Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2021, 19:18
la 20.02.2021, 19:18
Interesanta combinatia! De incercat
la 20.02.2021, 19:31
Madi, chair e faină combinația! Recomand cu încredere!
la 20.02.2021, 20:04
la 20.02.2021, 20:06
Interesanta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking