Pasta tartinabila cu sardine

Postat de mihaelar63 in Salate
6 Apr 2020 | 3633 vizualizari
Pasta tartinabila cu sardine

Un aperitiv simplu si rapid pentru cei care indragesc preparatele din peste. De mult timp nu am mai preparat pasta de peste. Mi-a placut gustul delicat si nu foarte puternic al sardinelor. Poti servi linistit o bruscheta cu pasta de sardina fara sa se simta de la o posta.

Ingrediente

  • 2 cutii sardine
  • 300 gr margarina Rama din ulei de rapita
  • 100 gr rosii deshidratate conservate in ulei de masline
  • 2 cepe mici rosiii
  • 2 catei usturoi
  • 1 cartof fiert
  • 1 lingurita rasa pasta iute de ardei- productie proprie
  • 1 lamaie-zeama si putina coaja rasa
  • 1/2 lingurita cimbru uscat maruntit
  • sare

Mod de preparare

  1. Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol. 
  2. Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
  3. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu.
  4. Se pun in acelasi bol cu sardinele, margarina, cartoful fiert, rosiile, ceapa, usturoiul, pasta de ardei iute si cimbrul uscat.
  5. Sarati usor si amestecati compozitia pana se omogenizeaza.
  6. Eu am gustat si mi-a parut usor dulceaga de la rosiile deshidratate.
  7. Am stors deasupra zeama de la o lamaie si am ras suplimentar si putina coaja pentru aroma.
  8. Nu a fost nevoie de piper, gustul picant a fost dat de pasta iute de ardei si de una din conserve care era in ulei picant.
  9. Am obtinut o pasta fina usor tartinabila.
  10. Serviti pasta pe felii de paine subtiri, usor prajite.
  11.   Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta tartinabila cu sardine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de Boeuf

Postat de timea

Salata de Boeuf

Avem asadar carnea fiarta, morcovii, pastarnacul si gulia, toate fierte din supa. Eu legumele le dau mereu pe razatoarea mare, dar voi puteti sa le taiati cubulete sau cum va place voua....

Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza de post

Postat de Constelatialeu

Salata de legume cu maioneza de post

Mai intai punem la fiert legumele. Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii curatam de coaja si ii lasam sa se raceasca bine. Curatam de coaja morcovii, pastarnacul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2020, 17:14
la 06.04.2020, 17:20
Mie sa mi le dai asa netartinabile pe doamnele sardine....
la 06.04.2020, 17:21
Îmi place! Am făcut și eu și știu că este bună...!
la 06.04.2020, 17:23
la 06.04.2020, 17:28

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking