Pasta tartinabila cu sardine

Postat de mihaelar63 in Salate
6 Apr 2020 | 3633 vizualizari
Pasta tartinabila cu sardine

Un aperitiv simplu si rapid pentru cei care indragesc preparatele din peste. De mult timp nu am mai preparat pasta de peste. Mi-a placut gustul delicat si nu foarte puternic al sardinelor. Poti servi linistit o bruscheta cu pasta de sardina fara sa se simta de la o posta.

Ingrediente

  • 2 cutii sardine
  • 300 gr margarina Rama din ulei de rapita
  • 100 gr rosii deshidratate conservate in ulei de masline
  • 2 cepe mici rosiii
  • 2 catei usturoi
  • 1 cartof fiert
  • 1 lingurita rasa pasta iute de ardei- productie proprie
  • 1 lamaie-zeama si putina coaja rasa
  • 1/2 lingurita cimbru uscat maruntit
  • sare

Mod de preparare

  1. Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol. 
  2. Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
  3. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu.
  4. Se pun in acelasi bol cu sardinele, margarina, cartoful fiert, rosiile, ceapa, usturoiul, pasta de ardei iute si cimbrul uscat.
  5. Sarati usor si amestecati compozitia pana se omogenizeaza.
  6. Eu am gustat si mi-a parut usor dulceaga de la rosiile deshidratate.
  7. Am stors deasupra zeama de la o lamaie si am ras suplimentar si putina coaja pentru aroma.
  8. Nu a fost nevoie de piper, gustul picant a fost dat de pasta iute de ardei si de una din conserve care era in ulei picant.
  9. Am obtinut o pasta fina usor tartinabila.
  10. Serviti pasta pe felii de paine subtiri, usor prajite.
  11.   Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta tartinabila cu sardine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de dovlecei

Postat de Ina

Salata de dovlecei

Am spălat dovleceii și i-am decojit. I-am portionat in cubulețe si i-am pus la fiert in apa cu sare. Nu fierbem dovleceii prea mult, ii lasam usor crocanți.  Cu o paleta am mutat...

Citeste continuarea

Salată de vinete cu ardei copți

Postat de CameliaComan

Salată de vinete cu ardei copți

Scoatem vinetele din congelator si le lasam la temperatura camerei sa se decongeleze. Cand am pregatit vinetele pentru iarna am pus si 2 ardei copti tocati marunt. Daca aveti vinete simple la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2020, 17:14
la 06.04.2020, 17:20
Mie sa mi le dai asa netartinabile pe doamnele sardine....
la 06.04.2020, 17:21
Îmi place! Am făcut și eu și știu că este bună...!
la 06.04.2020, 17:23
la 06.04.2020, 17:28

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking