Ingrediente
- 1,2 kg de pastai verzi proaspete
- 2 cepe verzi
- 1 rosie enorma (sau 3-4 normale)
- 1 lingura buna de sos chermoula
- 2 linguri ulei
- 1 lingura bulion concentrat de rosii
- paprika afumata
- sare, piper
Mod de preparare
Curatati si spalati pastaile.
Curatati si tocati ceapa marunt.
Intr-o oala adanca incalziti uleiul.
Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti.
Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele.
Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika .
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit 20 de minute.
Amestecati si adaugati apa daca trebuie.
Puneti bulionul si lasati sa fiarba inca 10-20 de minute.
Verifcati de sare si daca pastaile sunt gatite.
Serviti-le simple sau ca garnitura la o carne, sau un peste.
Am congelat o parte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|