Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
28 Iul 2020 | 1566 vizualizari
Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

Ce-mi plac pastaile proaspete !!! Faceti in cantitate mare si congelati portii. De data aceasta le-am parfumat cu celebra marinata sau sos chermoula.  Ideala de facut aceasta marinata cand aveti mult patrunjel sau coriandru si se pastreaza bine la frigider. Am mixat ierburile cu ulei de masline, un pic de concentrat de rosii, sare groasa, usturoi si am  parfumat cu chimen pudra si paprika.

Ingrediente

  • 1,2 kg de pastai verzi proaspete
  • 2 cepe verzi
  • 1 rosie enorma (sau 3-4 normale)
  • 1 lingura buna de sos chermoula
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • paprika afumata
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati si spalati pastaile.

Curatati si tocati ceapa marunt.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul.

Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti.

Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele.

Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika .

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit 20 de minute.

Amestecati si adaugati apa daca trebuie.

Puneti bulionul si lasati sa fiarba inca 10-20 de minute.

Verifcati de sare si daca pastaile sunt gatite.

Serviti-le simple sau ca garnitura la o carne, sau un peste.

Am congelat o parte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Postat de simona72

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Pentru tocanita: spalam hribii si ii taiem felii. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, lasam 2-3 minute sa se caleasca. Adaugam 3-4 linguri apa si mai...

Citeste continuarea

Friganele cu legume trase la tigaie

Postat de katty

Friganele cu legume trase la tigaie

Punem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2020, 22:41
Placeee
la 28.07.2020, 22:55
Asa mai invatam si noi lucruri noi
la 28.07.2020, 23:21
la 28.07.2020, 23:35
la 29.07.2020, 09:47

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking