Pastalopitta

Postat de Julie in Mancaruri de legume
18 Iul 2011 | 12980 vizualizari
Pastalopitta

Pastalopitta este o budinca din dovlecei, o alta reteta delicioasa din bucataria greceasca. Daca amestecul de budinca este copt intr-un invelis de aluat de patiserie, atunci devine placinta cu dovlecei kolokithopita.

Ingrediente

  • 500 g dovlecei (2 buc),
  • 2 oua,
  • 200 g branza,
  • 3 linguri orez,
  •  5 lingururi faina,
  • 50 ml ulei,
  • sare, piper.
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 2 oua,
  • 100 g smantana,
  • sare, piper.

Mod de preparare

Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa, timp de 10-15 minute. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se rad. Se scurg foarte bine de apa, apoi se amesteca cu branza rasa, ouale, faina, orezul scurs de apa, sare si piper dupa gust.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina un vas de yena, apoi se toarna amestecul de budinca. Deasupra se intinde amestecul din oua batute cu smantana, sare si piper. Se da vasul la cuptor pentru 30-35 minute. Budinca de dovlecei, se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de legume proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastalopitta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor

Postat de caroline

Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor

Incepem prin a curata ciupercile de pielita ,le spalam si le taiem in doua pe lung apoi le feliem  ( sau doar le feliem,in functie de marimea lor ) . Separat punem o tigaie la foc...

Citeste continuarea

Tocanita de zucchini cu mozzarella

Postat de mihaelar63

Tocanita de zucchini cu mozzarella

Legumele se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se feliaza  in sferturi de rondea. Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2011, 16:02
interesanta
la 18.07.2011, 16:43
Ce aromata
la 18.07.2011, 16:47
buna buna
la 18.07.2011, 17:42
la 18.07.2011, 18:02
vai arata de nu se poate

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking