Paste alla napoletana

Postat de gusti in Spaghete
30 Iun 2011 | 27124 vizualizari
Paste alla napoletana

Am preparat reteta de paste alla napoletana tras de mineca de busuiocul proaspat din frigider si de usturoiul nou luat din piata de la o mamaica ... Chiar acum primesc felicitari ... "Excelente sint" striga din sufragerie Irina :)) ... Va recomand sa pregatiti aceasta reteta de Paste alla napoletana ...

Ingrediente

  • paste fettuccine (sau spaghete, sau pene)
  • 2 cepe medii
  • 5-6 catei de usturoi intregi, curatati de coaja
  • rosii uscate (am folosit din cutie, conservate in ulei)
  • o rosie
  • ulei de masline
  • 2-3 frunze busuioc proaspat
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia 
  • sare
  • piper
  • un virf de cutit de oregano uscat

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt si o punem la calit alaturi de usturoiul catei intregi (dar curatati de coaja). La final vom inlatura usturoiul dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se caleau, am taiat rosiile uscate si le-am adaugat apoi in tigaie (am folosit un wok, e ok sa fie mai larga, pentru ca la final punem pastele in ea, peste sos).

Am pus apa la fiert pentru paste intr-o craticioara, adaugind citeva picaturi de ulei si baz amirodenia fuchs.

Am taiat cubulete o rosie medie, carnoasa si am adaugat-o in wok.

Am pus pastele cind apa a inceput sa fiarba.

Din apa in care fierb pastele punem citeva linguri si in sos, pentru ca amidonul da consistenta sosului.

Am fiert pastele al dente (trebuie sa ramina usor tari, sa simti o urma a fibrei lor cind le incerci cu dintii).

Le-am strecurat si am adaugat pastele peste sos, amestecind 1-2 minute./

Am pus in farfurie si am adaugat busuioc proaspat, rupt bucati cu mina. (nu trebuie sa adaugati parmezan sau alte brinzeturi, caci ar anihila aroma busuiocului)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla napoletana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste alla napoletana

Postat de Elena_Daria

Paste alla napoletana

Taiem ceapa marunt, usturoiul in curatam dar nu il zdrobim. Intr-o tigaie (de teflon) punem uleiul de masline, iar cand s-a incins adaugam ceapa taiata si usturoiul. Intre timp, scoatem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2011, 21:43
Hai sa fiu prima.......
la 30.06.2011, 21:44
Chiar arata bine Si daca-s cu busuioc, sigur sunt delicioase
la 30.06.2011, 21:48
Multumesc de like, fata
la 30.06.2011, 21:49
pot sa te trag de maneca sa-mi dai si mie chiar daca-i aproape ora zece? arata intr-un mare fel
la 30.06.2011, 21:51
vin si pe jos sa-ti aduc

imi place melodia din reclama Gillette

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking