Ingrediente
- sunculita taraneasca 100 g,
- sunca de praga 100 g,
- salam cu sunca 100 g,
- ciuperci 1 conserva,
- ulei de masline 50 ml,
- usturoi 4 capatani,
- smantana 4 linguri, oua 4 bucatai,
- cascaval (ideal ar fi parmezan) 250 g,
- mini fusilli 400 g
Mod de preparare
Se pun intr-un vas adanc cca 3 l de apa rece cu putina sare la clocotit. Se adauga pastele, lasandu-se la fiert dupa primul colcot, la foc mediu cca. 8 minute.
Intre timp se taie marunt, cele 3 feluri de sunca, care se pun la prajit in ulei incins, acoperit cca. 5 minute. Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga ciupercile scurse de lichidul din conserva, lasandu-se la dinstuit la foc mic cca. 5 minute. Pastele se scot din apa in care au fiert, se adauga la amestecul de sunca si ciuperci si se asezoneaza cu usturoi pisat. In acest moment se opreste focul. Se amesteca, energic, smantana cu ouale batute energci si cascavul ras, rasturnandu-se peste amestecul fierbinte de paste, sunca si ciuperci, amestecandu-se usor, pana se inglobeaza toate ingredientele.
Se serveste imediat cu adaos de smantana sau verdeata dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|