Ingrediente
- 250-280 gr faina
- 2 oua
- 1/2 lingurita sare
- 2-3 linguri din sucul lasat de o sfecla rosie coapta in cuptor in folie de aluminiu
Mod de preparare
Si de data asta sa nu credeti ca m-am obosit in a framanta aluatul. Masina de paine este foarte buna pentru a face paste...Am pus faina, sarea, ouale putin batute si colorantul din sfecla in masina de paine. Am setat masina pentru programul special de paste pentru framantat. Faina am pus la inceput 250 gr, apoi am mai complectat cu 2-3 linguri. Se pune in functie de cat sunt ouale de mari si cat de mult colorant puneti. Trebuie sa va iasa un aluat bine legat, nu foarte tare, dar elastic. Se poate ajusta cantitatea de faina in timp ce masina framanta aluatul...
Am scos aluatul pe masa de lucru, pe o planseta din silicon, am taiat aluatul in doua, iar apoi in bucati mai mici. Am infainat planseta, am trecut cate o bucatica de aluat prin faina, am intins-o putin cu sucitorul si mai apoi am introdus in masina de taitei in partea care intinde aluatul. Am trecut de 3-4 ori bucata de aluat prin portiunea de intins, atat cat am dorit sa devina de subtire. Daca mai este nevoie se mai trece prin faina, sa nu se lipeasca...
Dupa ce aveti bucatile intinse, le treceti prin ce parte doriti sa faceti. Din cantitatile mele eu am facut tagliatelle pentru o oala de ciorba(noua ne plac taiteii mai lati in ciorbe), taitei pentru o oale de supa si raviolii pentru 3 portii. Pentru raviolii, dupa ce am intins aluatul eu am avut o forma speciala cu care am decupat aluatul in discuri rotunde, se umplu cu ce doriti apoi se pliaza si se lipesc in forma speciala de raviolii...
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste colorate facute in casa(taitei, tagliatelle si ravioli)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|