Paste cu carne si ciuperci

Postat de alice_ciobanu in Paste
14 Dec 2011 | 3729 vizualizari
Paste cu carne si ciuperci

Suntem mari iubitori de paste, aşa încât facem aproape săptămânal câte o porţie generoasă de paste gătite în multe feluri, de obicei cu carne, brânză, ciuperci sau doar simple cu sosul casei. Astăzi vă prezint reţeta casei de paste cu carne şi ciuperci.

Ingrediente

  • paste 250gr
  • carne tocată - cam 100-150 gr
  • ciuperci champignon - 10 buc potrivite ca mărime
  • ulei de măsline
  • suc de roşii, ocazional roşii decojite
  • oregano, cimbru, delikat 
  • o lingură de faină
  • o cană de apă 

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert în apă împreună cu o lingură de ulei şi puţină sare, lăsându-se la fiert conform instrucţiunilor de pe pungă.

Ciupercile se spală şi se curăţă. Se  vor tăia feliuţe, iar codiţele mărunt.Carnea tocată se pune la călit în ulei, adăugându-se apoi ciupercile tăiate, condimentele enumerate mai sus,  lasând totul la foc mic cam 5 minute, amestecând din când în când.  Peste toate se va turna sucul de roşii, bulionul sau roşiile decojite, împreună cu o cană de apă. Se va lăsa tot acest amestec la foc potrivit cam 15-20 minute.

   Într-un castronel se va face o compoziţie, dintr-o lingură de făină şi puţină apă, având consistenţa unei smântâni. Acest amestec se va turna peste carnea cu ciupercile, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Se va lăsa pe foc, maxim 2 minute, pentru îngroşare.

  Pastele, când sunt gata, se strecoara bine, se dau repede sub un jet de apă rece.

  Amestecul de carne cu ciuperci şi sos se va pune peste paste, în farfurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

One pot pasta cu legume, mezeluri si branza

Postat de panacris

One pot pasta cu legume, mezeluri si branza

Broccoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele.   Ceapa, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier. Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai...

Citeste continuarea

Carne de porc cu ciuperci

Postat de mirela0911

Carne de porc cu ciuperci

Carnea se spala, se sterge cu un servet de bucatarie si se taie in felii subtiri. Se bat feliile de carne bine cu ciocanul de snitele. Ceapa se curata si se taie marunt. Ciupercile se spala, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2011, 16:41
la 14.12.2011, 20:29
ce harnicuta
la 14.12.2011, 20:40
bune
la 14.12.2011, 21:03
la 14.12.2011, 22:58

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking