Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Postat de mihaelar63 in Paste
17 Ian 2021 | 3477 vizualizari
Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci: nu am mai avut scapare :D

Ingrediente

  • 500 gr paste fetucce no.2 de la Molisana -un fel de lasagnette
  • 700 gr carne de porc tocata - de casa
  • 700 ml bulion rosii -de casa
  • 200 ml vin rosu
  • 200 gr cascaval Penteleu -usor gratinabil
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin verzi
  • 2 crengute de cimbru verde
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 fulgi chilli
  • rosii chery
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei.
  3. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute pana devine albicioasa.
  4. Turnati deasupara bulionul si vinul rosu.
  5. Nu va faceti griji pentru alcool, el se va evapora la fierbere.
  6. Amestecati pentru ca sa se desfaca carnea in sos.
  7. Sarati si condimentati cu piper fulgi de chilli si boia.
  8. Fierbeti sosul 15 minute. Este suficient pentru ca prepararea termica se continua la cuptor.
  9. Pastele se rastoarna in strat egal intr-o tava [ eu am avut rotunda ]. Pastrati cateva bucati de paste pentru decor.
  10. Turnati sosul deasupra si nivelati.
  11. Asezati pastele ramase sub forma de grila.
  12. Distribuiti din loc in loc, cate o feliuta de cascaval.
  13. Se da vasul cu paste la cuptor 30 minute pentru gratinare la 180 grade C.
  14. Decorati la servire cu rosii cherry si frunzulite de busuioc, pentru prospetime.

Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

Postat de timea

Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare. Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit  uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Nouilles cu pui si sos de soia

Postat de comanligia

Nouilles cu pui si sos de soia

Se curata si se spala legumele,apoi se taie cubulete si se fierb,apoi se calesc in ulei,dupa ce sau calit sotam cu cateva linguri de soia,sare si piper dupa gust.Carnea se spala,se taie cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2021, 22:49
Ce bine arata!
la 17.01.2021, 23:02
la 17.01.2021, 23:05
Și eu ce vină am? Acum nu dorm nici eu
Cred că au fost tare bune!
la 17.01.2021, 23:09
Xandrinne , roata se intoarce . Asa patesc si eu la dulciurile voastre )
la 17.01.2021, 23:15
Forno asta in ce film joaca ?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking