Ingrediente
- ½ kg piept de pui
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 morcov
- Cativa catei de usturoi
- Verdeata
- Condimente (curry, boia, condimente pentru pui)
- Putina menta proaspata
- 1 felie paine inmuiata in lapte si stoarsa
- spaghete
- Sare
- Piper
- Vegeta
- Pentru sos:
- Cateva fire de ceapa verde
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa alba
- Rosii in sos
- Cimbru
- Busuioc proaspat
- Vegeta
- Condimente
Mod de preparare
Spaghetele se introduce in apa fiarta cu putina sare si ulei. Se lasa sa fiarba la foc mic pentru putin timp, sa devina “al dente”, adica fierte pe jumatate. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se stropesc cu putin ulei de masline si apa rece.
Carnea toccata se amesteca cu oul, painea, usturoiul, niscaiva condimente, putina menta toccata, verdeata si morcovul. Se formeaza chiftele si se prajesc sau se coc la cuptor. Se caleste ceapa in putin ulei incins, se adauga condimente si rosiile pasate. Adaugam chiftelutele prajite si mai lasam 10 minute sa se intrepatrunda aromele. Lasam sa se lege putin sosul si servim impreuna cu spaghete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu chiftele si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|