Ingrediente
- Pt garnitura:
- 1 punga paste umplute (eu am avut paste umplute cu feta si spanac)
- 1 lingurita unt
- Pt chiftele:
- 1/2 kg carne tocata
- 2 oua
- 2 catei usturoi tocati
- 1/2 ceapa tocata
- 1 ardei rosu tocat
- 1 felie de paine inmuiata in lapte
- pesmet (o cana de cafea)
- patrunjel tocat
- sare, piper
- Pt. sos:
- 300 ml bulion de casa
- 1 lingura de unt
- 1 lingura de faina
- sare, piper
- 2 foi dafin
- patrunjel
Mod de preparare
Se prepara mai intai chiftelele. Se amesteca bine toate ingredientele. Trebuie sa rezulte o compozitie destul de solida, asa incat sa putem face usor bilutele de chiftele. Daca e prea moale, mai adaugati pesmet sau paine. Se prajesc in baie de ulei sau la cuptor.
Puneti pastele la fiert in apa si putina sare.
Intre timp, preparati sosul. Puneti intr-o oala untul la topit, pe foc, iar cand e moale adaugati faina. Nu lasati untul sa se topeasca de tot si sa devina lichid, sau sa fiarba. Amestecati bine cu telul de mamaliga, ca sa nu se faca cocoloase, apoi adaugati bulionul. Condimentati.
Cand sosul e fiert pe jumatate, adaugati chiftelele si lasati-le sa se patrunda bine, aprox.. 5 minute, apoi presarati patrunjelul tocat si stingeti focul. Pastele fierte si scurse de apa se amesteca fierbinti cu untul.
Se asaza pe farfurie, iar lanaga ele se pune sosul si chiftelutele. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu chiftele si paste umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|