Ingrediente
- 700 gr carne de vitel
- 400-500 gr dovleac copt(eu am avut din cel ramas de la reteta "Sarmale in dovleac"
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- 2 fire ceapa verde
- sare si piper dupa gust
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat fin
- 100 gr pesmet
- ulei de palmier pentru prajit
- pentru sosul de rosii am folosit sosul de la borcan preparat pentru paste:http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-paste-la-borcan-64604.html
Mod de preparare
Carnea de vitel se curata de eventualele pielite si se toaca. Se amesteca cu dovleacul copt, oul, usturoiul tocat marunt, ceapa verde taiata rondele subtiri, sare si piper dupa gust, cimbru si patrunjel. Se amesteca toate ingredientele, se lasa compozitia sa se odihneasca 10-15 minute, se ia cate o lingurita din compozitie si se modeleaza intre palme chiftele. Se trec chiftelele prin pesmet fin si se prajesc in ulei de palmier pana se rumenesc. Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei.
Intr-un vas termorezistent se pune sosul de rosii, se adauga chiftelele, se acopera vasul si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Se servesc cu garnitura preferata, noi am servit cu piure de cartofi. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|