Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii

Postat de simona72 in Vita
21 Noi 2014 | 5587 vizualizari
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii

Chiar daca pentru unii pare dubioasa combinatia eu va asigur ca sunt foarte bune. Asa cum facem tot felul de combinatii de chiftele cu legume tot asa de bine merge si combinatia asta...eu asa zic, voi nu e musai sa va luati dupa mine. Au un gust usor dulceag de la dovleacul placintar si le puteti aromatiza cu ierburi dupa bunul plac...

Ingrediente

  • 700 gr carne de vitel
  • 400-500 gr dovleac copt(eu am avut din cel ramas de la reteta "Sarmale in dovleac"
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat fin
  • 100 gr pesmet
  • ulei de palmier pentru prajit
  • pentru sosul de rosii am folosit sosul de la borcan preparat pentru paste:http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-paste-la-borcan-64604.html

Mod de preparare

Carnea de vitel se curata de eventualele pielite si se toaca. Se amesteca cu dovleacul copt, oul, usturoiul tocat marunt, ceapa verde taiata rondele subtiri, sare si piper dupa gust, cimbru si patrunjel. Se amesteca toate ingredientele, se lasa compozitia sa se odihneasca 10-15 minute, se ia cate o lingurita din compozitie si se modeleaza intre palme chiftele. Se trec chiftelele prin pesmet fin si se prajesc in ulei de palmier pana se rumenesc. Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei.

Intr-un vas termorezistent se pune sosul de rosii, se adauga chiftelele, se acopera vasul si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Se servesc cu garnitura preferata, noi am servit cu piure de cartofi. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Chiftelute glazurate din carne de vitel

Postat de simona72

Chiftelute glazurate din carne de vitel

Carnea fiarta de vitel, se taie bucati se toaca sau se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul, sare si piper si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca tot cu ajutorul...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Friptura de vitel cu fasole verde

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2014, 20:04
la 21.11.2014, 20:26
Ce chiftele bune ai facut!
la 21.11.2014, 20:29
te cred pe cuvant, ca-s bune!
la 21.11.2014, 20:47
Ma incanta ideea ta, cred ca am sa incerc si eu ca avem multi dovleci la tara.
la 21.11.2014, 20:50

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking