Chiftelute in sos dulce-acrisor

Postat de Adele in Porc
9 Noi 2014 | 4978 vizualizari
Chiftelute in sos dulce-acrisor

Usor de pregatit si numai bun pentru un pranz de Duminica alaturi de cei dragi :X

Ingrediente

  • Sos :
  • 1-2 cepe mici.
  • 2 ardei (rosu,galben)
  • 150 ml suc de rosii.
  • 3 linguri de ulei.
  • sare.
  • piper.
  • 1 lingurita zahar.
  • 1 lingura otet de mere.
  • 1 lingurita boia (dulce sau iute ).
  • Chiftelute:
  • 350-400 gr carne macinata de porc.
  • sare.
  • piper.
  • 1-2 bucati de paine uscata.
  • 2 linguri de ulei de masline.
  • 2 catei de usturoi.

Mod de preparare

Pentru inceput se curata si se spala bine ardeii si ceapa,dupa care se toaca .Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa se caleste cateva secunde dupa care se adauga zaharul si otetul dupa ce se evapora se adauga si ardeii.Se adauga un pic de apa se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit.

Intre timp se pregatesc chiftelutele ,intr-un vas se amesteca carnea cu painea inmuiata si stoarsa bine ,sare,piper si uleiul de malsine.Se formeaza chiftelele si se pun la sigilat pentru cateva minute (fara a le coace) intr-o tigaie cu putin ulei si usturoi.

Peste ardei se toarna sucul de rosii si se adauga si boia ,se potriveste de sare si piper si se lasa cateva minute dupa care se pun si chiftelutele si se termina de copt.

Se serveste alaturi de pireu,orez etc.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Chiftelute in sos de smantana si mustar

Postat de rocsi_1612

Chiftelute in sos de smantana si mustar

Chiftelele: Ceapa curatata o tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si...

Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Postat de RODIMUR

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească. Între timp, se spală și se toacă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2014, 12:29
delicioase
la 09.11.2014, 12:33
Roxana
la 09.11.2014, 12:34
Foarte bune!
la 09.11.2014, 12:35
Grozav de bun!
la 09.11.2014, 12:37
Multumesc Dantes

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking