Chiftele cu sos

Postat de mada91 in Vita
11 Dec 2013 | 4436 vizualizari
Chiftele cu sos

Preferatele mele!!! Noi le-am servit alaturi de piure de cartofi, insa nu am mai apucat sa le pozez. Pofta buna!

Ingrediente

  • PENTRU CHIFTELE:
  • 250-300 g carne tocata(amestec vita-porc)
  • 2 catei de usturoi
  • boia dulce,sare, piper
  • patrunjel
  • marar
  • 2 felii paine(fara coaja)
  • 1 ou
  • faina pentru modelat
  • ulei pentru praji
  • PENTRU SOS:
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel usturoi
  • 100-150 ml bulion
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 lingurita zahar
  • sare,boia dulce, oregano
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 linguri ulei
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Chifetelele:


1.Pentru inceput punem miezul de paine la inmuiat in apa, curatam si pisam usturoiul si tocam patrunjelul si mararul (eu am avut uscat).

2.Intr-un bol amestecam toate ingredientele: carnea tocata, usturoiul pisat, oul, verdeata si miezul de paine stors bine. Condimentam cu sare, piper,boia (dupa gust).

3.Formam piftele de marime potrivita trecandu-le prin faina si le prajim pe ambele parti in uleiul bine incins.

Sosul:

1.Spalam si tocam ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul( dat prin razatoare sau tocat cubulete mici).

2.Calim in uleiul incins ceapa pana se inmoaie usor.

3.Adaugam apa, bulionul, morcovul si ardeiul. Acoperim si lasam la fiert, la foc mic, 20 minute.

4.Adaugam oregano, lingurita de zahar, usturoiul, boiaua dulce si lasam 5 minute, iar la final potrivim de sare.

5.Punem chiftelele si lasam sa dea cateva clocote

Mmmmm ce bine miroase!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Chiftele cu susan

Postat de sufletista

Chiftele cu susan

Intr-un bol amestecam carnea cu ou, pesmet, condimente dupa gust si dam la rece 30 min. Cu mainele umede, formam chiftelutele, le asezam pe un tocator. Batem ouale cu un praf de sare. In...

Citeste continuarea

Chiftele in sos de rosii cu mozzarela la cuptor

Postat de sufletista

Chiftele in sos de rosii cu mozzarela la cuptor

Intr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust. Lasam 30 min la rece, dupa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.12.2013, 11:12
bune
la 11.12.2013, 12:16
la 11.12.2013, 14:52
buna mancarica
la 11.12.2013, 15:11
la 11.12.2013, 19:11

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking